RoiTa seuratiedote 2 / 2017

30.11.2017

 

 

 

 

Rovaniemen Taitoluistelijat, seuratiedote 2/2017

 

Hei kaikki RoiTa:n luistelijaperheet!

 

Tässä tiedotteessa on muutama tärkeä asia muutoksista, jotka astuvat voimaan tammikuun 2018 alusta, seuran varainkeruuohje/sääntö varainkeruusta seuran-ja luisteluryhmien tarpeisiin ja tulevista kisoista ja tietysti S-ryhmän kannattajatuesta.

 

LUISTELURYHMÄT 1.1.2018 alkaen

Luisteluryhmä muutokset on tehty vastaamaan tarpeeseen, joka meillä on olemassa yksinluistelun kilparyhmissä. Nykyiset neljä kilpayksinluisteluryhmää (Talvitimantit, Pikkusafiirit, Jääruusut ja Isot Safiirit)  jaetaan uusiksi ryhmiksi neljään jalokiveen eli ryhmään ikä/taito/kilpasarjan perusteella, jotta voimme suunnitella ja toteuttaa valmennusta kohdennetusti ja kunkin luistelijan taitotason mukaisesti. Näin voimme myös pitää harjoitteluryhmien koon toimivana. Kuten aina ennenkin, luistelijoiden ryhmämuutoksista päättävät valmentajat seuramme toimintasuunnitelman mukaisesti. Tammikuussa aloittavien uusien kilparyhmien yhteydessä mainitut kilpailusarjat ovat mietitty seuran tämänhetkisen tilanteen mukaan ja voivat siten seuraavina kausina muuttua.

Jääkeijut ryhmä integroituu lumihiuteleisiin ja lumihiutaleet harjoittelevat vuoden vaihteen jälkeen 2 tai 3 kertaa jäällä oheisharjoitusten lisäksi.

Seuramme pienimpien kilpaluistelijoiden, tintit-sarjassa kilpailevien Timanttien jääharjoittelumäärä on vuoden alusta 4 kertaa viikossa. Oheisharjoitteina Timanteilla tulee olemaan lajioheinen ja tanssi.

Minit ja aluesilmut -sarjoissa kilpailevat luistelijat harjoittelevat vuoden alusta uudessa Rubiinit-ryhmässä, jolla on 5 jääharjoitusta viikossa sekä oheisina taito, lajioheinen ja tanssi.

Uusi ryhmä on myös Smaragdit, jossa harjoittelevat silmut ja aluedebytantit. Smaragdien jääharjoitusmäärä on 7 tuntia viikossa sekä oheisina laji, taito, fysiikka ja tanssi.

Isoimpien kilpaluistelijoiden uusi ryhmä on Safiirit, jossa kilpailevat kansallisen ja SM-tason luistelijat. Safiireihin siirtyvät myös nykyiset kilpailevat Jääruusut, mutta heidän harjoittelumääränsä säilyy ennallaan.

Jääruusuissa 1-2 kertaa viikossa luistelemassa käyneet ohjataan liittymään entiseen Lumipallot-ryhmään, tammikuusta alkaen harrasteryhmään nimeltä Kristallit. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa, mutta tammikuusta alkaen torstai-iltaisin. Kristalleille tulee uutena myös oheisharjoitus ennen jäätä.

Kehitysryhmien Taitoluistelukoulu ja Lumihiutaleet, toimintaa suunnitellaan valmentajiemme yhteisellä koulutuksella, jotta luistelijamme opettelevat tarpeelliset luistelutaidot ns. luistelijanpolun alussa. Siirtyessään muodostelma- tai yksinluistelupuolelle kehitysryhmien jälkeen luistelijalla olisi tällöin samat perustaidot tulevaa luistelu-uraa varten.

 

Kooste uusista yksinluisteluryhmistämme ja ryhmien nimenmuutoksista:

 

Lumihiutaleet (Piia Salonen) 85€ (2 x jää/vko + 1OH) ja 110 € (3 x jää/vko + 2OH)     

Timantit (Nina Ylisaari): 150€ (4 x jää/vko + 2OH)     

Rubiinit (Emmi Rantamäki): 180 € ( 5 x jää/vko+3OH )

Smaragdit (Anu Piltonen): 235€ ( 7 x jää/vko+4OH )

Safiirit (Anu Piltonen): 250€   ( 7,5 x jää/vko+4OH ) ja ( 3x jää/vko +2OH = 135€)

Kristallit -Harrasteryhmä (ent.Lumipallot) (Liisa Meskus): 210€ (1 x jää/vko +1×oh - vuoro siirtyy torstai-iltaan)

Johtokunta pidättää oikeuden tarkastella kaikkien ryhmien hintoja vuodenvaihteessa tilikauden puolivälissä. Hintoja tarkastellaan uudestaan myös mikäli kaupungin jo myönnettyyn jääaikatukeen kaudelle 17-18 tulee muutoksia koskien seuramme tukiosuutta.

 

LUISTELIJOIDEN RYHMÄJAOT KEVÄT 2018

 

Safiirit

Lena Hellberg

Kia Kauppila

Violetta Shpotina

Neea Koistinen

Silja Lauri

Emma-Leena Portimojärvi

Elina Lauri

Sissi Oikkonen

Sani Tieranta

Venla Polojärvi 3x/vko

Helmi Sarpola 3x/vko

 

Smaragdit

Pihla Koistinen

Veera Minkkinen

Hilkka Kuokkanen

Saana Hietakangas

Elisa Häikiö

Maija Luiro

Inka Mäenpää

Helmi Pesola

Ida Pohjola

 

Rubiinit

Mona Pitkänen

Maria Häikiö

Fanni Päiveröinen

Sara Lahti

Henni Tuunainen

Heikki Lauri

 

Timantit

Nenna Salonen

Elea Strand

Meeri Okkonen

Venla Hanni

Lotta Tuisku

Patricija Dutka


 

TALKOOSÄÄNNÖT

Koko seuran talkoot ja varainkeruu kohdistuvat seuran toimintaan muun muassa valmentajien koulutuksiin, näytöksien järjestämiseen ja seuran välineiden hankintaan.

 

Ryhmäkohtaiset talkoot ja varainkeruu kohdistuvat ryhmän kuluihin. Huomioitavaa talkoissa on seuraavat asiat:

Joukkue/ryhmä voi tehdä yrityksille ja yhteisöille talkootöinä esim. järjestyksenvalvontaa, lipunmyyntiä, inventaareja. Tällöin joukkue/ryhmä laskuttaa työpalkkion seuran nimissä joukkueen käytössä olevalle pankkitilille. Talkootöistä sovittaessa on muistettava, että tulo on verovapaata ainoastaan, kun ei tehdä ammatinharjoittajien töitä. Tuloa ei myöskään saa jakaa henkilökohtaisesti talkoolaisille, vaan se tulee koko joukkueen hyväksi. Talkootöistä sovitaan joukkue/ryhmä kohtaisesti vanhempainilloissa ja vanhempaintoimikunnassa. Toivottavaa olisi, että kaikki ryhmän jäsenet osallistuisivat talkoisiin mahdollisuuksien mukaan.

Ryhmien on pidettävä kirjaa talkoista ja raportoitava talkoot kauden lopussa johtokunnalle.

 

Ryhmän kustannuksien kattamiseen voi osallistua myös vapaaehtoisella

rahalahjoituksella, joka osoitetaan seuran päätilille. Johtokunta päättää lahjoituksien käytöstä.


Säännöt on tehty noudattaen verohallinnon ohjeistusta talkootyöstä.

 

ROITA:N JÄRJESTÄMÄT KISAT

 

Sunnuntaina 3.12.2017 RoiTa isännöi ML Tulokkaiden sekä ML+YL Noviisien valintakilpailuja. Talkooväkeä on kisoihin tulossa mukavasti ja katsojiakin toivotaan paikalle. Lippuja kisoihin saa ovelta käteisellä, aikuiset 5€ ja lapset 6-16v, opiskelijat ja eläkeläiset 2€. Kisassa ovat luistelemassa molemmat omat tulokasjoukkueet (Little Stars ja Sparkling Stars) sekä Noviiseissa kilpailevat kolme yksinluistelijaa.

Suomen Taitoluisteluliitto järjestää Yksinluistelun PM-kisat Rovaniemellä yhteistyössä RoiTa:n ja Santasportin kanssa 1.-4.2.2018. Kilpailuihin tarvitaan runsaasti talkooväkeä, ilmoittautuminen talkoolaiseksi avataan sähköisenä linkkinä RoiTa:n kotisivuilla lähiaikoina. Kaikki RoiTa:laiset ovat tervetulleita mukaan tekemään näitä kansainvälisiä luistelukisoja!

RoiTa:n YL kutsukilpailu Santasport Cup 2018 pidetään 24.–25.2.2018. Tavoitteena on, että saamme jäälle kaikki kilpailevat yksinluistelijamme. Pistäkää jo nyt aika kalentereihinne! Talkookutsua on tulossa näihinkin kilpailuihin. :-)

 

TULEVIA KAHVIOVUOROJA

Kauden kahviovuorot on jaettu seuraavasti.

Joulunäytös: kahvio  AIS ja yksärit, arpajaiset SPS.

Kevätnäytös: kahvio SIS, arpajaiset LS

 

ARINA KANNUSTAJAT

Ja vielä yksi juttu:  Olethan muistanut käydä liittymässä RoiTan kannustajaksi, jotta saamme kerättyä hienon summan tarpeellista seuratukea Arinalta luistelijoidemme eduksi.

 

Hyvää joulunodotusta kaikille!

RoiTa johtokunta